Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pijano pile u zemljanoj posudi

Pijano pile u zemljanoj posudi

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Pijano pile u zemljanoj posudi2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Jedina mana pijanog pileta u zemljanoj posudi je to što smo ga teško dočekali."

Potrebni sastojci

  • celo pile - 1 komad
  • začin za piletinu
  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • so
  • aleva paprika
  • maslac - 2 kašičice
  • ulje
  • pivo - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se opere. Natakne se na zemljanu posudu.

Utrljajte začine za piletinu po celom piletu. Krompir i šargarepa se oljušte i operu. Krompir isecite na polumesece, a šargarepu na okrugle kriške. Stavljaju se u posudu oko piletine.

Luk se očisti i iseče na rebarca. Takođe se dodaje. Začinite povrće solju i alevom paprikom. Promešajte dobro. Na njih se stavljaju komadi maslaca.

Premažite pile uljem. Vrat zemljane posude se puni pivom. Stavite u rernu i pecite oko 3 sata na 180 stepeni. Izvadite posudu sa piletom tri-četiri puta da ga premažete uljem da spolja previše ne porumeni.

Jedina mana pijanog pileta u zemljanoj posudi je to što smo ga teško dočekali.

U nedostatku ovakve posude, pijano pile se može pripremiti u poslužavniku pomoću staklene pivske flaše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: