Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovane pileće grudi sa kaprezeom

Pohovane pileće grudi sa kaprezeom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pohovane pileće grudi sa kaprezeom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Porcija pohovanih pilećih grudi sa kaprezeom se sklapa, a mi smo je jedva dočekali"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • jaja - 1 komad
  • brašno
  • prezle - 100 g
  • susam
  • so
  • ulje
  • paradajz - 2 komada
  • mocarela - 2 komada
  • pesto - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isecite na kriške.

Pripremljena su 3 duboka tanjira. U jedan stavite brašno. U drugom umutite jaje. Može se dodati i malo vode. U trećem tanjiru prezle se pomešaju sa susamom.

Svaki file uvaljajte u brašno. Zatim se umače u jaje i uvalja sa prezlama i susamom.

Gotove filete rasporedite na dasku.

Paradajz se opere i iseče na kriške. Mocarela se iseče na kriške.

Na veliki tanjir rasporedite parče paradajza. Namažite pestom. Rasporedite parče mocarele. Radnja se ponavlja - paradajz, pesto, mocarela dok se salata ne završi. Posoli se.

Nakon pripremljene kapreze salate, tiganj sa uljem se zagreva. Pileći filei se prže sa obe strane. Uklanjaju se na kuhinjski papir.

Porcija pohovanih pilećih grudi sa kaprezeom se sklapa, a mi smo je jedva dočekali.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: