Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani Mafini»Mafini od belog luka sa pečurkama i mocarelom

Mafini od belog luka sa pečurkama i mocarelom

MirelaMirela
Početnik
132248
Mafini od belog luka sa pečurkama i mocarelom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 5
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Savršeni mafini - sočni, veoma aromatični i zdravi - šta još čovek da poželi"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g, sitno iseckane
  • beli luk - 3 čena, izgnječen
  • maslac - 50 g
  • brašno bez glutena - 225 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 velika
  • kiselo mleko - 225 g
  • mocarela - 1/2 lopte, isečena na 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte rernu na 200 stepeni (180 stepeni sa ventilatorom) i stavite 6 papirinih čaša u kalup za mafine.

Izdinstajte pečurke i beli luk u masalcu na umerenoj vatri, dok pečurke ne upiju maslac i ne budu gotove. Oduzeće oko 8 minuta. Izvadite ih na tanjir i ohladite.

2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom, 2 kašičice soli i prstohvatom bibera, u posudu. U posebnoj posudi umutite jaja sa kiselim mlekom i pomešajte sa suvim sastojcima (nemojte preterivati sa mešanjem).

Čim dobijete testo, u njega dodajte ohlađene pečurke i beli luk i rasporedite u pairne čaše. U svaki mafin stavite komad mocarele.

Pecite 18-20 minuta, dok ne dobiju zlatnobraon boju. Servirajte mafine tople, dok je sir još rastopljen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: