Način pripreme
1. Ugrejte rernu na 200 stepeni (180 stepeni sa ventilatorom) i stavite 6 papirinih čaša u kalup za mafine.
Izdinstajte pečurke i beli luk u masalcu na umerenoj vatri, dok pečurke ne upiju maslac i ne budu gotove. Oduzeće oko 8 minuta. Izvadite ih na tanjir i ohladite.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom, 2 kašičice soli i prstohvatom bibera, u posudu. U posebnoj posudi umutite jaja sa kiselim mlekom i pomešajte sa suvim sastojcima (nemojte preterivati sa mešanjem).
Čim dobijete testo, u njega dodajte ohlađene pečurke i beli luk i rasporedite u pairne čaše. U svaki mafin stavite komad mocarele.
Pecite 18-20 minuta, dok ne dobiju zlatnobraon boju. Servirajte mafine tople, dok je sir još rastopljen.