Način pripreme
U dubokoj šerpi prodinstajte luk, prazuluk, beli luk i šargarepu u ulju sa prstohvatom soli.
Dodajte šargarepu, krompir i bundevu. Sačekajte desetak minuta i sipajte polovinu bujona i stavite suve provansalske zelene začine po ukusu (ruzmarin, majčinu dušicu, čubar, bosiljak, estragon). Smanjite ringlu i poklopite šerpu dok se krompir i bundeva u potpunosti ne skuvaju.
Za to vreme naseckajte hleb na male kockice, zalijte mlazom maslinovog ulja i pospite omiljenim začinima.
Ispecite u rerni na 180 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja, uz periodično mešanje. Izvadite krutone hleba iz rerne i ostavite ih da se u potpunosti ohlade.
Gotovu francusku krem supu sa bundevom i tri vrste luka pasirajte dok se ne dobije glatka konzistencija. Razredite je ostalim bujonom do željene gustine.
Na kraju dodajte sok i koru pomorandže i pospite solju i crnim biberom po ukusu.
Krem supu vraatite na nekoliko minuta na ringlu dok ponovo ne uzavri, zatim je sklonite sa vatre i stavite kockicu kravljeg maslaca. Mešajte dok se ne istopi, i rasporedite u posudice.
Svaku porciju pospite krupno mlevenim ljutim čilijem i poslužite domaće krutone.
Voala -vaša krem supa sa bundevom je gotova! Uživajte!
Prijatno!