Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Keto sarme od kiselog kupusa

Keto sarme od kiselog kupusa

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4601442k
Keto sarme od kiselog kupusa
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Izgleda da su ove keto sarme ispale bolje i ukusnije od onih pravih, ne-keto sarmi"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica kiselog kupusa
  • mleveno meso - 700 g
  • karfiol - 2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • svinjska mast - 3 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • piment - 5 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • sok od kupusa
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol isecite na komade veličine pirinča.

Stavite mast u tiganj i dodajte karfiol u tiganj da se lagano proprži.

U karfiol dodajte sitno seckani luk i šargarepu. Stavite mleveno meso u posudu, dodajte paradajz pire, jaje i začine - so, biber, alevu papriku i čubar.

Dobro promešajte i dodajte prženi karfiol, pirinač, luk i šargarepu. Nadev ostavite po strani i poradite na listovima kupusa.

Pažljivo uklonite listove kupusa. Ako su listovi veoma veliki, mogu se podeliti na dva dela. Stavite kašiku ili dve mešavine mlevene govedine i karfiola na list kupusa.

Savijte oba kraja, a zatim urolajte. Na dno šerpe stavite 1-2 lista kupusa, sitno iseckana i poređajte sarme od kupusa.

Stavite 2 šolje soka od kupusa u šerpu i dodajte 2 šolje vode. Dodajte dva lovorova lista.

Na vrh sarmi okrenite 1 tanjir tako da prekrije sarmu. Dodajte još vode ako je potrebno.

Zatvorite lonac i ostavite na umerenoj vatri. Kuvajte 1 sat.

Nakon što su sarme skuvane, možete ih izvaditi iz šerpe i poređati u tepsiju i lagano zapeći keto sarme od kiselog kupusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: