Način pripreme
Karfiol isecite na komade veličine pirinča.
Stavite mast u tiganj i dodajte karfiol u tiganj da se lagano proprži.
U karfiol dodajte sitno seckani luk i šargarepu. Stavite mleveno meso u posudu, dodajte paradajz pire, jaje i začine - so, biber, alevu papriku i čubar.
Dobro promešajte i dodajte prženi karfiol, pirinač, luk i šargarepu. Nadev ostavite po strani i poradite na listovima kupusa.
Pažljivo uklonite listove kupusa. Ako su listovi veoma veliki, mogu se podeliti na dva dela. Stavite kašiku ili dve mešavine mlevene govedine i karfiola na list kupusa.
Savijte oba kraja, a zatim urolajte. Na dno šerpe stavite 1-2 lista kupusa, sitno iseckana i poređajte sarme od kupusa.
Stavite 2 šolje soka od kupusa u šerpu i dodajte 2 šolje vode. Dodajte dva lovorova lista.
Na vrh sarmi okrenite 1 tanjir tako da prekrije sarmu. Dodajte još vode ako je potrebno.
Zatvorite lonac i ostavite na umerenoj vatri. Kuvajte 1 sat.
Nakon što su sarme skuvane, možete ih izvaditi iz šerpe i poređati u tepsiju i lagano zapeći keto sarme od kiselog kupusa.