Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Ćufte»Supa sa ćufticama lavlja glava

Supa sa ćufticama lavlja glava

MilenMilen
Početnik
1230
Supa sa ćufticama lavlja glava
Fotografije: Milen
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
5
"Veoma laka i ukusna supa koja je tradicionalna za istočnu Kinu. Zove se Lion’s Head Meatballs ili Ćuftice lavlja glava."

Potrebni sastojci

  • mleveno svinjsko meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • mladi luk - 1 veza ili 1 grančica praziluka
  • soja sos - 2 kašike, svetli
  • đumbir - 20 g
  • mirin - 2 kašike
  • beli biber - 1 prstohvat
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • skrob - 1 kašika
  • listovi kupusa - 9 velikih
  • pileći bujon - 1 l domaći
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma laka i ukusna supa koja je tradicionalna za istočnu Kinu. Zove seLion’s Head Meatballs ili Ćuftice lavlja glava.

Mleveno svinjsko meso se pomeša sa 1 jajetom, mladim lukom (ili prazilukom), 2 kašike soja sosa, đumbir, 1 kašika kukuruznog skroba, 2 kašike mirina, beli biber, 1 kašika susamovog ulja, smesa se meša u jednom pravcu dok se ne zgusne i ne počne da se lepi.

Oblikujte velike ćuftice od po 100 g, pržite do narandžaste boje.

U šerpu na dno se stavljaju listovi kupusa, na njih ćuftice i na vrh još listova kupusa, preliju se litrom pilećeg bujona i kuvaju na najslabijoj vatri oko 1 sat i 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: