Način pripreme
U posudi razbijemo 4 jaja i dobro mutimo, postepeno dodajemo 1 šolju šećera uz neprestano mešanje, zatim dodajemo 1 šolju ulja, 2-3 supene kašike kakaoa, 1 šolju svežeg mleka, 1 supenu kašiku praška za pecivo i na kraju 1/2 šolje brašna, s vrha. Dobija se gotovo tečna snesa nežne kakao boje.
U tepsiju stavljamo ulje i četkicom dobro premazujemo zidove da se ne zalepi prilikom pečenja. Ja sam koristila staklenu tepsiju približnih dimenzija 25 sa 40 cm. Pažljivo sipamo smesu u kaserolu i pečemo na 180 stepeni 30-40 minuta ili dok ne bude gotovo.
U međvremenu pripremamo krem za pitu - u šerpu na ringli sipamo 3-4 supene kašijke ulja, zatim dodajemo i 3-4 supene kašike maslaca, 1 i 1/2 šolju svežeg mleka, 1/2 šolje šećera, 2-3 supene kašike kakaoa, dobro izmešamo, kada smesa počne da uzavire, dodajemo i parčiće čokolade.
Promešamo dobro, dok čokoladni krem ne počne da se sgušnjava i dobiva izgled tečne čokolade.
Od ovog krema oseća se veoma prijatna aroma čokolade kroz celu kuću.
Recept za čokoladnu krem pitu je dobar kako za praznik, tako i za iznenadne goste, jer se pripprema veoma brzo, a ukus je nezaboravan.