Bostonska krem pita

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3721371k114
Bostonska krem pita
Fotografije: Juliya
1 / 4
12/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Da li znate zašto je Bostonska krem pita totalni klasik - jer je to samo veoma ukusna torta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 1, 5 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • kravlji maslac - 90 g
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • Za krem
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 2/3 šolje
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 2, 5 šolje
  • skrob - 1/4 šolje
  • kravlji maslac - 30 g
  • Za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml
  • kravlji maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za krem, stavite mleko, šećer, skrob i žumanca u šerpu i dobro izmešajte.

Stavite lonac na šporet i stalno mešajte.

Kada se smesa zgusne, sklonite je sa ringle, dodajte vanilin šećer i maslac, promešajte, pokrijte krem prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Stavite krem za tortu u frižider na oko 2-3 sata.

Zagrejte mleko sa maslacem.

U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo i solju.

Dodajte mleko sa maslacem i promešajte.

Testo sipajte u posudu za pečenje i pecite patišpanj u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30-40 minuta.

Potpuno ohlađenu koru za tortu presecite na dva ili tri dela, premažite kremom i ostavite u frižideru 4-6 sati.

Za glazuru za Bostonsku pitu zagrejte pavlaku i čokoladu u mikrotalasnoj pećnici, promešajte i dodajte maslac.

Prelijte preko bostonske krem pite i ostavite u frižideru 1-2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: