Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći file sa karfiolom

Ćureći file sa karfiolom

Ćureći file sa karfiolom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ćureći file sa karfiolom je nešto ukusno za večeru što obavezno morate probati"

Potrebni sastojci

  • ćureći file - 400 g
  • karfiol - 823 g, jedna glavica srednje veličine
  • praziluk - 103 g
  • čeri paradajz - 83 g
  • grašak - 1 konzerva / 280 g u oceđenom stanju /
  • paradajz sos - 180 g /gotovo/
  • soja sos - 20 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - za premazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite ćuretinu na male kockice.

Karfiol isecite na cvetove. Praziluk se iseče na kolutove.

Čeri paradajz se iseče na polovine. Ocedite grašak iz konzerve.

Svi proizvodi se stavljaju u pleh premazan maslinovim uljem. Dodajte začine, soja sos, paradajz sos i sve dobro promešajte.

Dodajte malo vode i pokrijte ukusnu ćuretinu aluminijumskom folijom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, prvih 20 minuta ćureće meso sa karfiolom se peče pod folijom, zatim se folija sklanja i kuva do kraja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: