Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Milibrot»Vegan milibrot bez jaja

Vegan milibrot bez jaja

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Vegan milibrot bez jaja
Fotografije: Liudmila
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
"Hajde da vam pokažem vegan milibrot ili panetone, nije važno kako ćemo ga zvati, važno je da je ispao odlično, aromatično i ukusno, jer znamo šta stavljamo u njega."

Potrebni sastojci

  • *čaša za merenje od 300 ml
  • belo brano - 2 šolje
  • šećer - 100 g
  • suvo grožđe - 3 supene kašike
  • crna čokolada - 30 g
  • ratluk - 2 kockice
  • marmelada - 2 supene kašike
  • ulje - 50 ml
  • sojino mleko - 100 ml
  • suvi kvasac - 14 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • kora jednog limuna
  • sok od pola limuna
  • sok od pomorandže - od jedne male pomorandže
  • orasi - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Hajde da vam pokažem vegan milibrot ili panetone, nije važno kako ćemo ga zvati, važno je da je ispao odlično, aromatično i ukusno, jer znamo šta stavljamo u njega.

Sve više ljudi izbacuju životinjske sasojke iz svoje ishrane, kod nas se to desilo zato vam četo pokatujem vegan recepte.

Kako se pravi?

U duboku posudu sipamo brašno, šećer, vanilu, koru od limuna, mesimo kako bismo ubacili vazduh unutra. Dodajemo suvo grožđe, prethodno potopljeno u mlaku vodu na kratko i oceđemo. Stavljamo i kvasac, ponovo mešamo. Ugrevamo mleko, sipamo u suvu smesu, dodajemo sok i ulje i mešamo kašikom. Pokrivamo smesu providnom folijom i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.

Namazanim rukama prebacujemo pola smese u pleh, obložen papirom za pečenje. Poređamo preko marmeladu, orahe. Ali to je po želji. Odozgo rasporedimo preostali deo smese. Preko stavljamo komade čokolade, ratluk, još malo oraha i posipamo šećerom. Ostavljamo u rerni na 30 stepeni da se udvostruči obim i pečemo dok ne bude gotovo na 170 stepeni. Na kraju pojačamo temperaturu da dobije karakterističnu šećernu koricu.

Još je topao, ali miriše odlično, kad ga isečem pokazaću vam rezultat i unutra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: