Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Bukovače sa kiselom pavlakom

Bukovače sa kiselom pavlakom

IrenaIrena
Početnik
17929700
Bukovače sa kiselom pavlakom
Fotografije: Irena
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Prilog ili glavno jelo - odlučite sami. U svakom slučaju je ukusno i hranljivo"

Potrebni sastojci

  • bukovače - 800 g
  • crni luk - 1 glavica
  • kisela pavlaka - 100 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • začin - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštiti i iseći ga na kockice. Izdinstati ga na ulju uz dosipanje vode po potrebi.

Dok se luk dinsta očistiti i oprati bukovače, pa ih iseći na trake ili kockice. Kada luk omekša dodati gljive, umešati začin i biber, pa naliti vodu.

Kuvati dok gljive ne postanu mekane i većina vode ne ispari.

Tada razmutiti brašno u malo vode i pomešati sa kiselom pavlakom.

Ovu smesu uliti u bukovače uz neprestano mešanje kako ne bi došlo do formiranja grudvica.

Ostaviti na blagoj vatri još nekoliko minuta kako bi se jelo zgusnulo i po potrebi mešati.

Može se servirati samostalno ili kao prilog uz meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: