Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Krompir čorba»Krompir čorba sa domaćom taranom

Krompir čorba sa domaćom taranom

IrenaIrena
Početnik
16929631
Krompir čorba sa domaćom taranom
Fotografije: Irena
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusna domaća čorbica za porodični ručak. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • krompir - 500 g
  • voda - 3 l
  • jaje - 1 kom.
  • začin - po ukusu
  • ulje - 3 - 4 supene kašike za dinstanje luka
  • brašno - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseći na kockice, pa ga staviti na vruće ulje da se dinsta. Dosipati vodu po potrebi dok luk malo ne omekša.

Krompir oljuštiti i iseći ga na kockice, pa dodati luku. Sipati vodu, začiniti i sačekati da čorba provri. Kuvati na umerenoj vatri dok krompir ne omekša.

U toku kuvanja čorbe pripremiti domaću taranu.

Jaje razbiti i umutiti viljuškom. Malo posoliti i umešati brašno kako bi se dobilo tvrđe testo. Testo narendati uz pomoć trenice, pa kada je čorba gotova zakuvati u nju.

Ostaviti još nekoliko minuta na šporetu kako bi se i tarana skuvala.

Krompir čorbu sa domaćom taranom po želji posuti peršunovim listom prilikom serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: