Način pripreme
Pileće batake isecite na dva dela. Stavite ih u lonac sa slanom vodom i kuvajte 20 minuta. Izvadite u posudu.
U polovinu ulja pomešati so, biber i prstohvat aleve paprike, kari, izgnječene čenove belog luka i začine bez peršuna. Premažite komade mesa četkom.
Povrće se očisti, krompir i šargarepa se iseku na štapiće, praziluk - na rebarca, i sve se izmeša. Začinite uljem, solju, prstohvatom aleve paprike, origanom, majčinom dušicom i dobro promešajte rukama.
Sipaju se na dno velikog pleha, a na vrhu se raspoređuje pileće meso.
Prelijte sa dve šolje pilećeg bujona i stavite u rernu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50-60 minuta, da ostane na masnoća i ukusno porumeni.
Piletinu sa krompirom serviramo posutu seckanim svežim peršunom.
Poslužite uz čašu vina!