Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Umak»Umak od avokada i paradajza

Umak od avokada i paradajza

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4151352k
Umak od avokada i paradajza
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Umak od avokada i paradajza ukrasite peršunom i jedite sa ukunim kriškama integralnog hleba."

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • krem sir - 100 g
  • beli luk - 1 čen
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Avokado se raseče na dva dela, izvadi se koštica i oguli koža.

Mesasti deo se izdubi kašičicom i izgnječi viljuškom. Dodaje se krem sir, istucani čen belog luka.

Namaz od avokada se začinjava solju i limunovim sokom. Paradajz se nasecka na kockice. Peršun se sitno nasecka.

Sve se dobro izmeša i ukusni umak se ostavlja u frižideru da se ohladi. Servira se u odgovarajućoj posudici.

Umak od avokada i paradajza se ukrašava peršunom i jede se sa ukusnim integralnim kriškicama.

Sa avokadom još možete napraviti neverovatni meksički gvakamole sos koji je zaista pravi kulinarski doživljaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: