Način pripreme
U dubokoj šerpi zagrejemo maslac sa uljem i blago propržimo odvojena rebarca.
Odvajamo ih sa strane i u istu masnoću dodajemo krupno naseckane glavice luka.
Kada se luk malo uprži, dodajemo i šargarepu, naseckanu na sitne kockice. Zatim dodajemo zamrznuti grašak.
Kada se povrće izdinstalo, dodajemo usitnjeni čen belog luka, alevu papriku i salcu od paradajza.
Ostavljamo da malo vri otprilike 10 minuta. Sipamo dva litra vrućeg telećeg bujona, ubacujemo rebra u supu, sušeni celer i sačekamo da provri.
Kada supa uzavri, ostavljamo je da se malo krčka na smanjenoj vatri 35-40 minuta.
Isključujemo ringlu i posipamo naseckanim peršunom, solju i crnim biberom po ukusu.
Svinjsku čorbu sa graškom serviramo toplu, poslužemo sa krupno mlevenom ljutom alevom paprikom po želji.
Supa sa graškom i rebrima je veoma ukusna.
Pored svinjetine sa graškom, na sličan način možete spremiti i teletinu sa graškom ili jelo sa pačetinom i graškom.