Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od graška sa hrskavim lukom i krvavicom

Supa od graška sa hrskavim lukom i krvavicom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k103
Supa od graška sa hrskavim lukom i krvavicom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
05/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kažite supa od graška i možda nikoga nećete oduševiti, ali dodajte malo hrskavog luka i krvavicu i svi će želeti da je probaju"

Potrebni sastojci

  • grašak - 700 g (zamrznut)
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 3 male glavice
  • krvavica - 100 g
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • bujon od povrća - 500 ml
  • ulje - za prženje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u dubokoj posudi. Isecite luk na sitno i izdinstajte ga. Dodajte i beli luk.

Sipajte deo bujona i ostavite da provri. Dodajte grašak unutra i začinite biberom i solju. Kuvajte još 5-6 minuta.

Pasirajte gotovu supu. Dodajte maslac i promešajte, da se rastopi u krem supi.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi. Isecite krvavicu i ispržite u tiganju sa maslinovim uljem.

Isecite luk na šajbne i podelite na krugove. Uvaljajte ih u kukuruzno brašno i ispržite u jako zagrejanom ulju, dok ne postanu zlatasti i hrskavi. Prebacite krugove luka na kuhinjski ubrus.

Servirajte krem supu od graška garniranu sa zaprženom krvavicom i hrskavim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: