Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od pileće džigerice Džejmija Olivera

Pašteta od pileće džigerice Džejmija Olivera

ZoriZori
Guru
8932865k
Pašteta od pileće džigerice Džejmija Olivera2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Prava domaća pašteta spremljena prema autentičnom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • kravlji maslac - 300 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk šalot - 2 glavice (možete ga zameniti kromid lukom)
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • žalfija - nekoliko svežih listova
  • brendi - 3/4 šolje
  • crni biber - sveže mleven
  • muskantni oraščić - nekoliko prstohvata, po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac sa maslinovim uljem na slaboj ringli nekoliko minuta.

Odvojte polovinu njega sa strane, a na ostalom maslacu u tiganju propržite luk i beli luk (krupno naseckan) dok se ne dobije zlatkasta boja. Zatim ih prebacite u drugu posudu.

U istom tiganju propržite prethodno očišćene i oprane džigerice i nekoliko krupno iskidanih listova žalfije.

Izmešajte i kuvajte nekoliko minuta. Poželjno je da džigerice ostanu roze iznutra.

U njih dodajte brendi, izmešajte i sklonite sa ringle.

Kada su se džigerice ohladile, prebacite ih u odgovarajću posudu za pasiranje, u njih dodajte luk i beli luk, so, crni biber i 1-2 prstohvata narendanog muskatnog oraščića. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire.

U paštetu dodajte ostatak istopljenog maslaca (čuvajući 1 supenu kašiku za premazivanje paštete) i pasirajte dok se smesa skroz ne homogenizuje.

Gotovu paštetu prebacite u odgovarajuću posudu. Izravnajte je špatulom i odozgo premažite 1 supenom kašikom istopljenog maslaca.

Pokrijte je folijom za sveže čuvanje i ostavite na nekoliko sati u frižideru.

Servirajte sa kriškama prepečenog hleba i sa svežom zelenom salatom.

Pašteta od pileće džigerice Džejmija Olivera je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: