Kremasta voćna torta

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Kremasta voćna torta3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Za sezonu malina predlažemo recept koji će vas oduševiti. Probajte, pa lajkujte ako smo u pravu"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • šećer - 6 kašika
  • belanca - 6 komada
  • brašno - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • mlevena plazma - 6 kašika
  • Za fil
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 6 kašika
  • žumanca - 6 komada
  • puding od vanile - 1 kesica
  • margarin - 250 g
  • mlevena plazma - 100 g
  • čokolada za kuvanje - 50 g
  • krem bananice sa ukusom maline - 4 komada
  • Za voćni deo
  • šećer - 6 kašika
  • maline - 400 g
  • Za filovanje i dekoraciju
  • mlevena plazma - po potrebi
  • šlag - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Belanca i šećer umutiti mikserom u čvrst sneg.

Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu i lagano promešati varjačom, kako bi se svi sastojci sjedinili.

Pripremljenu smesu rasporediti u kalup koji ste obložili pek-papirom. Peći 20 minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi, pa je izručiti na tacnu.

Za fil:

400 ml mleka usuti u šerpu, dodati šećer i staviti na vatru da provri.

Mikserom umutiti žumanca i puding, uliti 100 ml hladnog mleka, izmiksati te ukuvati u vrijuće mleko. Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Mikserom umutiti margarin, dodati u ohlađenu smesu sa pudingom i dobro umutiti mikserom.

Fil podeliti na dva dela.

Jedan deo ostaviti takav kakav jeste, a u drugi deo umešati seckane krem bananice, otopljenu čokoladu i mlevenu plazmu te izmešati špatulom.

Za voćni deo:

Maline usuti u šerpu, dodati šećer, izmešati, staviti na vatru i kuvati dok se ne zgusne te skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Finalni postupak:

Preko ohlađene kore rasporediti polovinu voćnog fila. Zatim naneti žuti fil. Nakon toga fil sa krem bananicama. Na kraju rasporediti preostali voćni fil.

Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i premazati kremastu tortu okolo, pa posuti mlevenom plazmom

Ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

Kremastu voćnu tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: