Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena bundeva»Kalifornijska pastrmka sa pirinčem i tikvicama

Kalifornijska pastrmka sa pirinčem i tikvicama

ZoriZori
Guru
8932865k
Kalifornijska pastrmka sa pirinčem i tikvicama
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Kalifornijska pastrmka sa pirinčem i tikvicama je neočekivano ukusna kombinacija za leto Ne propustite!"

Potrebni sastojci

  • kalifornijska pastrmka - 2 komada, otprilike 350 - 400 g svaka
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja, dugog zrna
  • beli luk - 4 č4na
  • peršun - 6 grančica
  • limun - 1 komad
  • bujon - 2.5 šolje, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmke se očiste od unutrađnjosti i krljušti i operu se pod mlazom hladne vode.

Pomoću oštrog noža se prave prorezi po koži.

Posipaju se solju i crnim biberom spolja, iznutra i u prorezima. Zalivaju se sokom od polovine limuna i ostavljaju se na hladnom na 30 minuta.

Pirinač se opere i ocedi od vode.

Povrće se očisti (luk, šargarepa, tikvice) i sitno se isecka, s tim što se tikvica, ukoliko je mlađa, ne guli. Dinstaju se u tiganju sa masnoćom i prstohvatom soli dok ne omekšaju, dodaje se pirinač oceđen od vode i nakon minutu, dve i vrući bujon od povrća. Ostavlja se na još nekoliko minuta dok pirinač ne upije tečnost i prebacuje se u tepsiju.

Pastrmke se stavljaju na pirinač, a čenovi belog luka se gule i seckaju tanko i raspoređuju u proreze kože i u stomake ribe.

Cele grančice peršuna se ubacuju u stomake pastrmke. Ostala polovina limuna se nasecka na tanke kriške i nekoliko kriški se ubacuje u stomake, a ostale se stavljaju na ukusne pastrmke.

Na kraju se pastrmke zalivaju tankim mlazom ulja ili maslinovog ulja i tepsija se uvija listom aluminijumske folije.

Kalifornijska pastrmka sa pirinčem i tikvicama u sredini se peče u umerenoj rerni (180 stepeni) dok pečena pastrmka ne bude gotova - otprilike 30-40 minuta.

Na kraju pečenja skinite foliju kako bi ribe dobile ukusnu srebrnkastu boju.

Prijatno!

Ukoliko vam se ovaj recept dopao, probajte i ove recepte za pastrmku na roštilju i pastrmku u tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: