Način pripreme
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer,
Pomešajte smesu od brašna sa hladnim maslacem kkao biste napravili sipljive mrvice. To treba dost brzo da se idradi, tako da nema vremena da se maslac zagreje. Koristite pasator.
Dodajte jaje i kiselu pavlaku. Umesite glatko testo. Uvijte u loptu i stavite u frižider na 20 minuta.
Razvijt eili prstima ga raširite direktno u kalup oblikujući sa strane visiku otprilike 1, 5-2 cm. Izbockajte testo za tart da se ne deformiše prilikom pečenja od podizanja kolača sa trešnjama. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Izvadite koštice iz trešanja (mogu zamrznute trešnje). Pomešajte ih sa šećerom i cimetom. STavite skrob i ponovo dobro izmešajte. Stavite na tihu vatru i zagrevajte (nije potrebno da proključa), uz neprekidno mešanje. Dobija se nešto poput veoma debelog voćnog želea.
Izvadite testo iz rerne i ohladite na desetak minuta, stavite nadev na osnovu od testa. Ohladite u potpunosti i naseckajte gotov tart sa slatkom od trešanja.