Način pripreme
Pečurke naseckajte na trakice, šargarepu na sitne komadiće, a luk i beli luk - sitno.
Zagrejte maslinovo ulje i u njemu dinstajte pečurke i šargarepe sa prstohvatom soli. Dodajte luk, beli luk i pospite alevom paprikom.
Dodajte opran i oceđen od vode pirinač, paradajz pire, izmešajte i sipajte vrući bujon od povrća.
Začinite solju i crnim biberom po ukusu.
Kuvajte dok se pirinač ne skuva. Možete dodatno dodati vruć bujon od povrća ili vodu do željene gustine.
Na kraju dodajte oljušten paradajz, narendan na krupno rende, pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, izmešajte i ostavite supu od pečuraka da vri još nekoliko minuta.
Prijatno sa mojom supom od pečuraka sa bukovačom i pirinčem!
Ako imate više bukovača pri ruci, probajte i ove recepte za pečurke na maslacu ili pohovane bukovače.