Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Paradajz čorba sa knedlicama od palente

Paradajz čorba sa knedlicama od palente

IrenaIrena
Početnik
16929631
Paradajz čorba sa knedlicama od palente
Fotografije: Irena
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"I zdrava, i zasitna i osvežavajuća - takva je ova čorbica. Pa ko voli, nek izvoli!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 kom.
  • jaje - 1 kom.
  • palenta - 3 - 4 supene kašike
  • sok od paradajza - 500 ml
  • voda - 2 l
  • začin - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sipati vodu šerpu i staviti na šporet da proključa, pa dodati začin i biber.

Oljuštiti crni luk i dodati u vodu. Očistiti šargarepu i iseći je na kolutiće, pa takođe dodati u čorbu. Kuvati dok povrće ne postane mekano.

Uliti sok od paradajza i kuvati još nekoliko minuta kako bi se sastojci sjedinili.

Odvojiti belance od žumanceta, pa belancetu dodati prstohvat soli i umutiti ga viljuškom, kako bi postalo penasto. Zatim pažljivo umešati i žumance.

Postepeno dosipati palentu dok sme smesa ne zgusne, pa kafenom kašičicom vaditi knedlice i zakuvavati ih u čorbu.

Kuvati još nekoliko minuta na umerenoj temperaturi dok knedlice ne nabubre, pa po želji servirati paradajz čorbu sa knedlicama od palente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: