Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa kobasicom i topljenim sirom

Zapečeno jelo sa kobasicom i topljenim sirom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Zapečeno jelo sa kobasicom i topljenim sirom
Fotografije: Nikolina Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Zapečeno jelo sa lionskom kobasicom i topljenim sirom je brzo, jednostavno i ukusno jelo koje svaki početnik u kuhinji može da napravi"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • topljeni sir - 100 g
  • lisonska kobasica - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir - ne u potpunosti, i sečemo ga na krupne komade. Ja ga ostavljam sa kožom, zato što mi se tako dopa, kada je svež. Po želji možete da ga ogulite.

Krompir ređamo u tepsiju i posipamo solju i sa malo ulja, izmešamo.

Mutimo 2 jaja sa mlekom, dodajemo so i crni biber i zalivamo krompir. Odozgo mrvimo sir i ređamo topljeni sir.

Ređamo kobasicu u kolutocima i slažemo je. Na kraju posipamo zapečeno jelo od krompira kačkavaljem i zatvaramo poklopcem.

Pečemo 30 minuta na 200 stepeni i možemo da jedemo zapečeno jelo sa lionskom kobasicom i topljenim sirom.

Ako vam se ovaj recept dopada, probajte i naše recepte za gratin od krompira ili đuvečiće sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: