Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj sa bujonom od povrća

Ratatuj sa bujonom od povrća

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13641186
Ratatuj sa bujonom od povrća2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ratatuj sa bujonom od povrća je nešto ukusno, što možete poslužiti za ručak sa domaćim sirom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • bujon od povrća - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • origano - 1 struk
  • peršun - 5 strukova
  • mirođija - 5 strukova
  • so
  • šećer
  • aleva paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se nasecka i posoli i ostavlja se da se odvoji gorak sok.

Luk, paprika i šargarepa, iseckani na kockice, se dinstaju u ulju 10 minuta.

Zatim se u tiganj stavljaju naseckana tikvica i patlidžan i kuvanje se nastavlja još 10 minuta.

Na kraju se dodaje naseckani paradajz. Začinjava se solju, prstohvatom šećera i alevom paprikom.

Dodaju se naseckani origano, peršun i mirođija. Ubrzo nakon toga se sipa i topli bujon od povrća.

Sočni ratatuj se dinsta na ringli dok ne bude polugotov. Raspoređuje se u posebne vatrostalne posude i zapeče se u rerni na otprilike 30 minuta.

Ratatuj sa bujonom od povrća se servira sa naseckanim peršunom i mirođijom.

Ako ste i vi fanovi francuske kuhinje, obavezno probajte i naše isprobane recepte za francuski gratin od krompira ili krem brule po klasičnom francuskom receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: