Način pripreme
Očišćene brancine usolimo i posipamo šarenim biberom. U utrobe poređamo isekani limun na komade i zelene začine.
U odgovarajuću tepsiju na dno stavljamo papir za pečenje, premažemo maslinovim uljem i ređamo strukove zelenih začina.
Na njih poređamo ribu, oko nje poređamo čeri paradajz, kapar, glavice belog luka, isečene na dva dela.
Ribu zalivamo isceđenim limunom, roze vinom i ponovo maslinovim uljem.
Posipam dimljenom alevom paprikom, uvijam aluminijumskom folijom i stavljam u rerni na 200 stepeni. Nakon otprilike 45 minuta skidamo foliju i dopečemo ribu u rerni, dok se ne dobije prijatna boja.
Brancina u rerni poslužujem sa svežim kriškama limuna i ponovo zelenim biljem.
Ako voliš da jedeš brancina, obavezno probaj i druge naše recepte za brancina pečenog na roštilju ili brancina u tiganju.