Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni brauni sa šumskim voćem i prelivom

Čokoladni brauni sa šumskim voćem i prelivom

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
19355
Čokoladni brauni sa šumskim voćem i prelivom
Fotografije: Denis Biserov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
41 min.
Porcije
12
"Čokoladni brauni sa šumskim voćem i čokoladnim prelivom, s kojim možete obradovati nekog ili ga pak sablazniti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada + 4 belanca
  • so
  • maslac - 80 g
  • vanila - 1 ampula
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 200 g
  • šećer - 350 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • menta
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml, za preliv
  • kakao - 100 g
  • šumsko voće - 200 g
  • čokolada - 120 g, za smesu + 60 g za preliv
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite čokoladu (120 g) i maslac na vodenoj pari, skinite ih sa ringle i dodajte šećer, dobro izmešajte i ostavite da se ohladi.

U većoj posudi prosejte suve sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo i so, izmešajte ih lagano i ostavite sa strane.

Uzmite šumsko voće i pasirajte ga ili izgnjećite, nakon toga uzmite jednu cediljku i kašiku i odvojte ih od semenki. Bacite semenke i ostavite pire sa strane, možete koristiti i celo voće.

Sada uzmite dobro ohlađenu čokoladnu smesu i počnite da dodajete jaja i belanca jedno po jedno tako što nakon svakog dobro mešate mikserom.

Dodajte vanilu i sveže mleko i ponovo izmešajte. Sada uzmite suvu smesu i počnite polako da dodajte unutra čokoladnu postepeno mešajući dok se ne dobije homogena smesa.

Unutra dodajte pire od šumskog voća mešajući samo silikonskom kašikom i naša smesa je gotova.

Sada u tepsiju prečnika 20 cm stavite papir za pečenje, zatim sipajte smesu unutra i precite u prethodno zagrejanoj rerni na 35 minuta na 170 stepeni.

Kada vreme isteče, naš brauni je gotov.

U novog posudi unutra blago zagrejte pavlaku, sklonite sa ringle i dodajte ostatak čokolade (60 g) i mešajte dok se ne istopi.

Brauni ravnomerno zalijte čokoladnom pavlakom i ostavte ga na nekoliko sati da se odmori pre nego što ga konzumirate, čokoladni kolač možete dekorisati kakaom, šećerom u prahu, voćem ili čime god želite.

Čokoladni brauni sa šumskim voćem i čokoladnim prelivom, s kojim možete obradovati nekog ili ga pak sablazniti :)

Bon apetit!

Ako vam se recept dopada, probajte i druge naše čokoladne poslastice, poput kolača Crnče, Švarcvald torte ili ovih čokoladnih mafina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: