Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu paradajzu

Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu paradajzu

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5322160
Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu paradajzu
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Probajte ukusno jelo od poznatih ukusa u drugačijoj kombinaciji."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 mala
  • paradajz - 2 komada
  • avokado - 1 komad
  • sitni sir - 100 g
  • kačkavalj - 50 g
  • plavi sir - 2 mala komadića
  • gauda - 2 odsečena komadića
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu i paradajzu - šaren i ukusan predlog za ručak ili večeru.

U jensku posudu stavljamo naseckan na kolutiće, posoljen i oljušten patlidžan. Na njega stavljamo paradajz u kolutićima. Ogulimo beli luk, sečemo svaki čen na 3 krupna komada i posipamo.

Dodajemo ulje i sipamo malo vodice. Stavljamo poklopac i pečemo u rerni na 200 stepeni otprilike 20 minuta i skidamo poklopac, nastavljamo da pečemo još 10 minuta.

Za to vreme pripremamo avokado. Sečemo na 2 velike polovine, vadimo košticu i pažljivo ih ljuštimo. Ja sam koristila krupnije Has, ako imate male, možete da pripremite 2.

Svaku polovinu punimo sitnim sirom, (sa krem sirom takođe bude dobro). Posipamo plavim sirom i savljamo po komad gaude. Izrendam kačkavalj.

Kada prođe 20 minuta sa poklopcem i 10 minuta bez, stavljamo avokado na povrće da se zapeče. Otprilike 10 minuta.

Dobija se ukusno jelo sa avokadom od poznatih ukusa u drugačijoj kombinaciji.

Sa avokadom preporučujemo da probate i ove ukusne namaze sa avokadom ili da napravite jedan pravi gvakamole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: