Način pripreme
Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu i paradajzu - šaren i ukusan predlog za ručak ili večeru.
U jensku posudu stavljamo naseckan na kolutiće, posoljen i oljušten patlidžan. Na njega stavljamo paradajz u kolutićima. Ogulimo beli luk, sečemo svaki čen na 3 krupna komada i posipamo.
Dodajemo ulje i sipamo malo vodice. Stavljamo poklopac i pečemo u rerni na 200 stepeni otprilike 20 minuta i skidamo poklopac, nastavljamo da pečemo još 10 minuta.
Za to vreme pripremamo avokado. Sečemo na 2 velike polovine, vadimo košticu i pažljivo ih ljuštimo. Ja sam koristila krupnije Has, ako imate male, možete da pripremite 2.
Svaku polovinu punimo sitnim sirom, (sa krem sirom takođe bude dobro). Posipamo plavim sirom i savljamo po komad gaude. Izrendam kačkavalj.
Kada prođe 20 minuta sa poklopcem i 10 minuta bez, stavljamo avokado na povrće da se zapeče. Otprilike 10 minuta.
Dobija se ukusno jelo sa avokadom od poznatih ukusa u drugačijoj kombinaciji.
Sa avokadom preporučujemo da probate i ove ukusne namaze sa avokadom ili da napravite jedan pravi gvakamole.