Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu paradajzu

Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu paradajzu

ažurirano:
Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Pomoćnik kuvara
5723169
Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu paradajzu
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Probajte ukusno jelo od poznatih ukusa u drugačijoj kombinaciji."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 mala
  • paradajz - 2 komada
  • avokado - 1 komad
  • sitni sir - 100 g
  • kačkavalj - 50 g
  • plavi sir - 2 mala komadića
  • gauda - 2 odsečena komadića
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Zapečeni avokado sa sitnim sirom na patlidžanu i paradajzu - šaren i ukusan predlog za ručak ili večeru.

U jensku posudu stavljamo naseckan na kolutiće, posoljen i oljušten patlidžan. Na njega stavljamo paradajz u kolutićima. Ogulimo beli luk, sečemo svaki čen na 3 krupna komada i posipamo.

Dodajemo ulje i sipamo malo vodice. Stavljamo poklopac i pečemo u rerni na 200 stepeni otprilike 20 minuta i skidamo poklopac, nastavljamo da pečemo još 10 minuta.

Za to vreme pripremamo avokado. Sečemo na 2 velike polovine, vadimo košticu i pažljivo ih ljuštimo. Ja sam koristila krupnije Has, ako imate male, možete da pripremite 2.

Svaku polovinu punimo sitnim sirom, (sa krem sirom takođe bude dobro). Posipamo plavim sirom i savljamo po komad gaude. Izrendam kačkavalj.

Kada prođe 20 minuta sa poklopcem i 10 minuta bez, stavljamo avokado na povrće da se zapeče. Otprilike 10 minuta.

Dobija se ukusno jelo sa avokadom od poznatih ukusa u drugačijoj kombinaciji.

Sa avokadom preporučujemo da probate i ove ukusne namaze sa avokadom ili da napravite jedan pravi gvakamole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: