Način pripreme
Krilca isecite i očistitite, pa ih malo posolite, jer je i soja sos slan.
Napunite ulje toliko da pokrije bar polovinu krila, možete i pržiti u fritezi, sačekati da se ulje dobro zagreje i pržiti oko 7-8 minuta sa obe strane dok ne porumene.
Pržena krilca ocedite na papirnom ubrusu i uzmite drugu tepsiju ili posudu. U nju sipajte malo vode pa dodajte med, soja sos, limun i kečap, sačekajte 2 minuta da se redukuje na vatri i unutra dodajte krilca.
Mešajte ih dok ne upiju sos za meso i postanu sjajna, a zatim ih stavite na tanjir i pospite susamom. I to je to, sada imate ukusna i lepljiva krilca u slatko-kiselom sosu.
Ako vam se dopada recept, probajte i naše druge predloge za piletinu u slatko kiselom sosu ili svinjetinu u slatko kiselom sosu.