Način pripreme
Isecite svinjsko meso na komade srednje veličine.
U dubokom tiganju istopite svinjsku mast na visokoj temperaturi. Stavite meso u tiganj i pržite ga bez mešanja nekoliko minuta.
U to dodajte krupno seckani crni luk, praziluk, šargarepu i sitno seckani celer.
Jelo kavarma se nekoliko puta promeša da se povrće proprži.
Zalijte crnim vinom, dodajte lovorov list, so i mleveni biber po ukusu.
Temperatura se smanji, kavurma se poklopi i ostavi da se dinsta oko 10 minuta.
Vreme je da se dodaju seckane pečene paprike i pasirani paradajz. Prelijte čašom vode, vratite poklopac i ostavite kavarmu da se krčka na laganoj temperaturi još 20 minuta ili dok ne ostane na masnoći.
Kavarma od svinjetine po receptu Ivana Zvezdeva servira se topla uz čašu crnog vina. Probajte!
Pogledajte i naše predloge za čomlek.