Sufle od bundeve

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5091702k
Sufle od bundeve
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Sufle od bundeve je lepršav i veoma ukusan i poziva vas da ga probate"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 50 g (pire)
  • sveže mleko - 30 ml
  • kravlji maslac - 10 g + za mazanje
  • brašno - 10 g
  • žumanca - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • skrob - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite posudu sa malo ulja i stavite je u frižider.

Zagrejte maslac, mleko i brašno u šerpu, mešajući.

Dodajte žumance i promešajte.

Sklonite smesu sa vatre i dodajte pire od bundeve.

Umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte šećer i skrob.

U smesu dodajte belanca u delovima, lagano mešajući lopaticom dok se ne dobije jednolična smesa.

Prebacite testo u posudu i pecite sufle u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Sufle od bundeve je vazdušasto i veoma ukusno.

Tokom sezone bundeva, obavezno isprobajte naše predloge za pitu od bundeve, ukusni čizkejk od bundeve ili ovaj prelepi kolač od bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: