Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ašure»Slatka jermenska supa (Anuš Abur)

Slatka jermenska supa (Anuš Abur)

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8893213k
Slatka jermenska supa (Anuš Abur)
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Probajte Božić u čašama - Božićna supa Anuš Abur"

Potrebni sastojci

  • pšenica belija - 350 g (za kuvanje)
  • kristal šećer - 150 g
  • skrob - 1 kašika
  • suvo grožđe
  • sušene brusnice
  • ružina voda - 2 kapi
  • cimet - 1/2 kašičice
  • orasi - izmrvljeni
  • lešnici - izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenica belija se opere i stavi u lonac. Sipati vodu koja je najmanje četiri prsta iznad pšenice.

Kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući i ne dozvolite da voda ispari.

Ako je potrebno, dopunite vodom. Kuvajte oko 30 minuta ili dok potpuno ne omekša.

Neapsorbovana voda koja je ostala nakon kuvanja se odvaja u posudu. U drugu posudu prebacite 1/3 pšenice sa malo vode i izgnječite ili istrljajte kroz cediljku.

Skrob se rastvara u malo preostale vode i vraća u lonac sa preostalim celim zrnom pšenice.

Zgnječenu pšenicu vratite u šerpu zajedno sa šećerom, suvim grožđem, suvim brusnicama, ružinom vodicom, cimetom, seckanim orasima i lešnicima.

Šerpa sa unikatnom supom se vraća na šporet na 2-3 minuta, nakon čega se gotova božićna supa anuš abur raspoređuje u posude ili čaše.

Probajte Božić u šoljama!

Pogledajte još ukusnih predloga za deserte u šoljama ili ove poslastice iz jermenske kuhinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: