Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa od pečene bundeve za dušu

Krem supa od pečene bundeve za dušu

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14134752
Krem supa od pečene bundeve za dušu
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Odličan ukus i jesenja aroma sa ovom krem supom od pečene bundeve"

Potrebni sastojci

  • muskatna bundeva - 1 srednje veličine
  • beli luk - 1 velika glavica
  • čeri paradajz - 1 šolja
  • bujon - 1 l / domaći/
  • pavlaka - 200 ml, punomasna
  • kravlji maslac - 50 g
  • zeleni začini - origano, majčina dušica, ruzmarin
  • so - morska
  • plavi sir
  • krutoni
* merne jedinice

Način pripreme

Opranu muskatnu bundevu prepolovim po dužini, očistim od semenki i stavim u pleh na papir za pečenje.

U udubljenje sam u jednu polovinu stavio čeri paradajz, a u drugu glavicu belog luka. Posolim, prelijem sa malo maslinovog ulja i pečem u rerni oko 30-40 minuta - dok ne porumeni.

U blenderu ili pasatoru izblendam mesnati deo bundeve, čeri paradajz, beli luk – očišćeni bez ljuspi. Postepeno dodajem vrući bujon, maslac i na kraju dodajem pavlaku.

Služim krem supu od bundeve sa krutonima i plavim sirom.

Odličan ukus i jesenja aroma sa ovom krem supom od pečene bundeve.

Pogledajte još pravila za ukusnu pečenu bundevu i saznajte da li se zaista od bundeve goji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: