Način pripreme
Za koru:
Priprema šafrana: Zagrejte mleko i dodajte niti šafrana. Ostavite ih da se namaču na otprilike 10 minuta kako bi pustile svoju boju i aromu.
U mini pekari: U kontejner mini pekare dodajte toplo mleko sa šafranom, jajetom, šećerom, maslacem, brašnom, solju i na kraju suvi kvasac.
Izbor programa: Izaberite program za mešenje i dizanje, ali ne za pečenje (ukoliko mini pekara ima takav izbor). Ako ne, koristite standardni program za hleb, ali zaustavite pečenje nakon dizanja.
Pečenje: Kada je testo gotovo i kada je naraslo, izvadite ga iz mini pekare i prebacite ga u kalup za tortu (ili direktno u mini pekaru, ukoliko želite tamo da ga pečete). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na otprilike 25-30 minuta ili dok kora ne postane zlatkasta i prilikom provere čačkalicom ona izlazi suva.
Za krem:
Umutite pavlaku za šećerom i ekstraktom vanile dok se ne dobiju čvrsti vrhovi.
Dodajte mleko sa šafranom i lagano izmešajte kako bi se aroma raširila.
Sastavljanje torte:
Nakon što se kora ohladi, rasecite je na dva sloja (ukoliko želite više slojeva, udvostručite sastojke za koru i ispecite dve odvojene kore).
Svaki sloj namažite kremom i poređajte.
Domaću tortu ukrasite ostalim kremom i dodajte niti šafrana ili narendanu čokoladu po želji.
Ostavite tortu da se ohladi u frižideru na barem 2-3 sata pre serviranja, kako bi se dobro steglo.
Ova domaća torta sa šafranom i korom u mini pekari će biti aromatična i mekana sa nežnom aromom šafrana!
Pogledajte za koje recepte je odgovarajuć šafran i saznajte kako se pravi ulje šafrana.