Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Domaća torta sa šafranom i korom u mini pekari

Domaća torta sa šafranom i korom u mini pekari

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Domaća torta sa šafranom i korom u mini pekari
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Ova domaća torta sa šafranom i korom u mini pekari će biti aromatična i mekana, sa nežnom notom šafrana!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • sveže mleko - 150 ml, toplo
  • niti šafrana - 0.3 ml
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 60 ml
  • kravlji maslac - 50 g, meki
  • suvi kvasac - (otprilike 4 g)
  • so - prstohvat
  • maline - za dekoraciju
  • Za krem
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • šafran
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Priprema šafrana: Zagrejte mleko i dodajte niti šafrana. Ostavite ih da se namaču na otprilike 10 minuta kako bi pustile svoju boju i aromu.

U mini pekari: U kontejner mini pekare dodajte toplo mleko sa šafranom, jajetom, šećerom, maslacem, brašnom, solju i na kraju suvi kvasac.

Izbor programa: Izaberite program za mešenje i dizanje, ali ne za pečenje (ukoliko mini pekara ima takav izbor). Ako ne, koristite standardni program za hleb, ali zaustavite pečenje nakon dizanja.

Pečenje: Kada je testo gotovo i kada je naraslo, izvadite ga iz mini pekare i prebacite ga u kalup za tortu (ili direktno u mini pekaru, ukoliko želite tamo da ga pečete). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na otprilike 25-30 minuta ili dok kora ne postane zlatkasta i prilikom provere čačkalicom ona izlazi suva.

Za krem:

Umutite pavlaku za šećerom i ekstraktom vanile dok se ne dobiju čvrsti vrhovi.

Dodajte mleko sa šafranom i lagano izmešajte kako bi se aroma raširila.

Sastavljanje torte:

Nakon što se kora ohladi, rasecite je na dva sloja (ukoliko želite više slojeva, udvostručite sastojke za koru i ispecite dve odvojene kore).

Svaki sloj namažite kremom i poređajte.

Domaću tortu ukrasite ostalim kremom i dodajte niti šafrana ili narendanu čokoladu po želji.

Ostavite tortu da se ohladi u frižideru na barem 2-3 sata pre serviranja, kako bi se dobro steglo.

Ova domaća torta sa šafranom i korom u mini pekari će biti aromatična i mekana sa nežnom aromom šafrana!

Pogledajte za koje recepte je odgovarajuć šafran i saznajte kako se pravi ulje šafrana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: