Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Jednostavno zapečeno jelo sa tikvicama i krompirom

Jednostavno zapečeno jelo sa tikvicama i krompirom

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Jednostavno zapečeno jelo sa tikvicama i krompirom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Tražite jednostavno i ukusno jelo koje će impresionirati sve za stolom? Ovo zapečeno jelo sa tikvicama, krompirom i sirom je upravo ono što ćete želeti da probate!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 kom.
  • krompir - 4 kom.
  • jaja - 2 kom.
  • sir - 300 g
  • sveži sir - 300 g
  • luk - 2 glavice luka srednje veličine
  • beli luk - 2 čena
  • jogurt - 3 kašike. gusto
  • mirođija - 2 grančice
  • prezle - 200 g
  • ulje - 3 kašike
  • šarena so
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tražite jednostavno i ukusno jelo koje će impresionirati sve za stolom? Ovo zapečeno jelo sa tikvicama, krompirom i sirom je upravo ono što ćete želeti da probate! Sočno, aromatično i izuzetno ukusno, postaće omiljena večera vama i vašoj porodici.

Kombinacija sočnih tikvica, krompira i zapečenog sira je klasik, koji nikad ne stari. Ovaj recept za zapečeno jelo nije samo ukusan, već je i izuzetno zdrav, jer je povrće bogato vitaminima, mineralima i vlaknima, koja su neophodna za uravnoteženu ishranu svakog od nas. A najbolji deo je što se tako lako priprema, da će se čak i početnici kuvari odlično snaći!

Tikvice i krompir dobro operite i narendajte na krupno. Luk i beli luk oljuštite, takođe ih izrendajte. Sitno iseckajte i mirođiju.

Umutite jaja u velikoj posudi. Dodajte im rendani krompir, tikvice, luk, beli luk i mirođiju. Dodajte kiselo mleko i pospite malo prezli. Izmrvite sir i pomešajte ga sa sitnim sirom.

Dodajte ih u mešavinu sa jajima i povrćem. Začinite solju i šarenom solju po ukusu. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne pomešaju. Smesu sipajte u nauljenu tepsiju i po vrhu pospite ostatkom prezli.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-50 minuta ili dok zapečeno jelo od tikvica ne dobije zlatnu koricu.

Izvadite zapečeno jelo iz rerne i ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre serviranja. Možemo ga poslužiti toplo ili hladno, kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.

Dobar apetit uz moje zapečeno jelo od krompira i tikvica!

Pogledajte još nekonvencionalnih ideja za zapečena jela. A da li ste znali da i najobičniji pečeni krompir ima tajne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: