Način pripreme
Zagrejte mleko, dodajte suvi kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna, izmešajte i ostavite na otprilike 10-15 minuta.
Dodajte jaja, istopljeni maslac, prstohvat soli i brašno.
Umesite meko testo i ostavite ga na otprilike sat vremena.
Za to vreme izmešajte bundevu sa šećerom i začinima i dinstajte je otprilike 10-15 minuta.
Podelite testo na otprilike 20 komada, u svaki stavite otprilike 2 kašičice nadeva, oblikujte piroške i poređajte ih u tepsiju za pečenje.
Piroške sa kremom od bundeve namažite umućenim žumancem i sa 1 supenom kašikom vode i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30 minuta.
Pogledajte još kako se prave najukusnije slane piroške i kako se oblikuju piroške.