Način pripreme
Prvo spremamo ceđeni sok od pomorandže otprilike 400 mo u velikoj posudi, nakon čega počinjemo da pravimo maskarpone krem za tortu.
U drugu posudu dodajemo maskarpone, krem sir, kiselu pavlaku i šećer i mutimo mikserom (otprilike 10 minuta) dok se ne dobije mekani krem.
Sitno naseckamo 300 g jagoda i dodajemo ih u umućeni krem zajedno sa kesicom vanile, mešajući otprilike 1 minut.
U kalup za pečenje (okrugli 26 cm) poređamo piškote, prethodno umočene u ceđeni sok od pomorandže, nakon čega dodajemo 1/2 krema, nakon čega ponovo ređamo piškote umočene u ceđeni sok od pomorandže i na kraju dodajemo ostali deo krema.
Sočnu tortu sa piškotama ukrašavamo ostalim jagodama i čokoladnim mrvicama.
Tortu jagodin osmeh ostavljamo u frižideru na barem 6 sati.
Pogledajte još kako da napravite domaće piškote i još sjajnih predloga za tortu Šarlota.