Način pripreme
Očistite i ogulite jabuke, iseckajte ih na kriškice, stavite u šerpu dodajući šećer, iscedite limun i ostavite na 8-10 sati.
Stavite šerpu na ringlu uz periodično mešanje i kada uzavri, skinite sa vatre i ostavite na otprilike 6 sati.
Ponovo stavite šerpu na ringlu i nakon što uzavri, ostavite da se ohladi na otprilike 6 sati.
Ogulite pomorandže i razdelite ih na komade ostavljajući tanka vlakna.
Veoma dobro ogulite mandarine i izvadite semenke, podelite na kriškice i naseckajte ih na dva dela.
Ako ćete stavljati želatin, rastvorite ga u malo hladne vode i ostavite na 10 minuta.
Slatko od pomorandži ostavite na ringlu i nakon što uzavri dodajte pomorandže i mandarine i kuvajte 15 minuta.
Zagrejte želatin i dodajte ga u šerpu.
Mešajte i rasporedite slatko od pomorandži, mandarina i jabuka u teglice.
Pogledajte još kako da osušimo pomorandže i razmislite da li želite da iskoristite jednu teglicu ovog slatkog za neki ukusni kolač sa pomorandžama.