Način pripreme
Svinjetina se iseče na kockice i posoli sa malo soli.
U dubljoj šerpi zagrejte ulje i pržite meso minut-dva bez mešanja.
Nakon što meso pobeli, dobro ga promešajte i ostavite da se prži još 3-4 minuta.
Dve vrste luka (luk i praziluk) se krupno seku i stavljaju uz meso. Posle nekoliko minuta dodajte šargarepu isečenu na krupnije komade. Pošto se šargarepa takođe prodinsta, posoli se, doda se biber i aleva paprika. Sipajte šoljicu vode, poklopite šerpu i ostavite da se krčka 10-15 minuta.
Za to vreme krompir se oljušti i iseče na krupnije komade, a paprika i zeleni paradajz na sitno.
Voda se sipa malo iznad nivoa proizvoda i supa se kuva 30-40 minuta na laganoj vatri pod poklopcem.
Na kraju se seoska supa posipa suvim selenom i peršunom, poklopi poklopcem i ugasi šporet.
Ostavite da odstoji nekoliko minuta i servirajte supu od svinjetine i zelenog paradajza toplu u prethodno zagrejanim tanjirima.
Seoska supa sa zelenim paradajzom je spremna.
Pogledajte i za šta je koristan zeleni paradajz ili naučite šta da skuvate sa zelenim paradajzom.