Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Piletina sa kupusom u đuvečari

Piletina sa kupusom u đuvečari

Piletina sa kupusom u đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
5
"Piletina sa kupusom postaje još ukusniji kada je stavite u đuvečaru"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 velika glavica
  • piletina - 1 kg (bataci, pileće belo meso)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so
  • lovorov list
  • čubar
  • biber
  • voda - 200 ml
  • ulje
  • sok od paradajza - 200 ml
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se iseče veoma sitno. Protrlja se sa solju da se smanji zapremina.

Odozgo se stavlja aleva paprika, ulje, šećer, lovorov list i sok od paradajza. Luk i beli luk se sitno iseckaju i pomešaju sa kupusom i svim začinima.

U piletinu blago utrljajte malo soli. Stavite kupus u đuvečaru, odozgo rasporedite porcije piletine i sipajte vodu.

Pecite piletinu sa kupusom 2 i po sata na 190 stepeni.

Ako vam se dopada recept, probajte naše predloge za piletinu sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: