Način pripreme
Jagnjeće iznutrice skuvajte u 1 litru slane vode 1 sat u ekspres loncu ili 1, 5 sat u običnom loncu. Zatim ih pažljivo i strpljivo isecite na male komade.
Iseckajte zelenilo i prodinstajte ga na masnoći. Dodajte biber, pirinač i iznutrice. Dobro promešajte.
Ovim nadevom umotajte sarme u komade jagnjeće plućne maramice, stavljajući po
1-2 masline u svaku sarmu. Ređajte ih u odgovarajući pleh.
Ako vam ostane nadeva, dodajte i njega. Prelijte sa 4 šolje bujona.
Podrobica treba da stoji u rerni 1 sat na 180 stepeni ili dok vam se ne dopadne boja.
Kada servirate sarmice od jagnjeće iznutrice, ne zaboravite čašu dobro ohlađenog rozea.
Pogledajte i koji začini su pogodni za jagnjetinu i saznajte zbog čega je korisna jagnjetina.