Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Slatki punjeni zečići za Uskrs

Slatki punjeni zečići za Uskrs

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8222
Slatki punjeni zečići za Uskrs1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Ovi punjeni uskršnji zečići su i lepi i ukusni"

Potrebni sastojci

  • Za 12 zečeva
  • brašno - 500 g
  • belanca - 2 komada
  • marcipan - 100 g
  • mleko - 200 ml, sveže
  • pavlaka - 2 kašike
  • maslac - 125 g kravljeg ili margarin, mekan
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • kvasac - 42 g
  • vanila - 1 prah
  • šećer - 75 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, kvasca rastvorenog u mleku, mekog maslaca, vanile, šećera i soli umesite glatko testo i ostavite ga na toplom mestu 30 minuta.

Testo razvijte u koru debljine 3-4 mm, isecite 24 zeca i njihove ivice premažite belancem.

Stavite po 1 kašičicu na 12 njih od nadeva koji ste unapred pripremili od rendanog marcipana pomešanog sa drugim belancetom i suvim grožđem, preko stavite ostale uskršnje zečiće i zalepite im ivice.

Za oči stavite po jedno zrno suvog grožđa i gotove zečiće ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi, pa ih pecite 30 minuta u rerni na 200 stepeni.

Ako vam se sviđaju uskršnji zečići, probajte naše uskršnje kolače ili ove milibrot kiflice za Uskrs.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: