Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne punjene paprike po receptu Zvezdeva

Posne punjene paprike po receptu Zvezdeva

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Posne punjene paprike po receptu Zvezdeva
Fotografije: Potrebitel#326295
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Klasične posne punjene paprike sa pirinčem, šargarepom i paradajzom po proverenom receptu majstora kuvara"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 6 kašika
  • pirinač - 250 g
  • paradajz - 4 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • so - 2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • paprike - 15 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, opere i sitno isecka.

Šargarepa se oljušti, opere i iseče na kockice.

U dublji tiganj sa nelepljivim premazom se stavlja ulje i zagreje se.

Dodaje se seckani luk i šargarepa i prže se 5 minuta na srednjoj vatri.

Pirinač se opere do čiste vode i dodaje se u povrće.

Prži se 3 minuta uz neprekidno mešanje.

Paradajz se opere, očisti se i iseče na kockice.

Nakon što se pirinač proprži, dodajte seckani paradajz.

Dinsta se 3 minuta, a zatim se dodaje 25 ml vrele vode, dobro se promeša i ostavlja na tihoj vatri uz neprekidno mešanje dok pirinač upije vodu, pa se sklanja sa ringle.

Peršun se očisti, opere i sitno isecka.

U nadev se dodaju seckani peršun i čubar.

Dobro se promeša i ostavi da se ohladi.

Paprike se očiste od semenki, a poklopci (deo kod drški) se sačuvaju.

Iznutra se operu i posole i na više mesta izbodu viljuškom.

Svaka paprika se puni nadevom, na papriku se stavlja poklopac i ređaju se u pleh.

Prelivaju se sa 250 ml tople voda.

Peku se 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom.

Dobijate odlične posne punjene paprike, koje možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog.

Pogledajte i koji se začini stavljaju na punjene paprike ili probajte naše paprike punjene sa jajima i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: