Način pripreme
Luk se očisti, opere i sitno isecka.
Šargarepa se oljušti, opere i iseče na kockice.
U dublji tiganj sa nelepljivim premazom se stavlja ulje i zagreje se.
Dodaje se seckani luk i šargarepa i prže se 5 minuta na srednjoj vatri.
Pirinač se opere do čiste vode i dodaje se u povrće.
Prži se 3 minuta uz neprekidno mešanje.
Paradajz se opere, očisti se i iseče na kockice.
Nakon što se pirinač proprži, dodajte seckani paradajz.
Dinsta se 3 minuta, a zatim se dodaje 25 ml vrele vode, dobro se promeša i ostavlja na tihoj vatri uz neprekidno mešanje dok pirinač upije vodu, pa se sklanja sa ringle.
Peršun se očisti, opere i sitno isecka.
U nadev se dodaju seckani peršun i čubar.
Dobro se promeša i ostavi da se ohladi.
Paprike se očiste od semenki, a poklopci (deo kod drški) se sačuvaju.
Iznutra se operu i posole i na više mesta izbodu viljuškom.
Svaka paprika se puni nadevom, na papriku se stavlja poklopac i ređaju se u pleh.
Prelivaju se sa 250 ml tople voda.
Peku se 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom.
Dobijate odlične posne punjene paprike, koje možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog.
Pogledajte i koji se začini stavljaju na punjene paprike ili probajte naše paprike punjene sa jajima i sirom.