Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćevap»Kebap od teletine sa vinom i pirinčem

Kebap od teletine sa vinom i pirinčem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Kebap od teletine sa vinom i pirinčem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Nežna teletina prelivena sosom, koji nas tera da ogladnimo"

Potrebni sastojci

  • teletina - 1 kg
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • crni luk - 3 - 4 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ljute paprike - 3 - 4 komada
  • ulje - 3/4 šolje
  • so - po ukusu
  • vino - 1 šolja, crno
  • pirinač - 1 - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • peršun - 1/2 veze
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pirinač u hladnu vodu na 1/2 sata i ocedite ga. Stavite da se kuva u loncu na šporetu, posolite i pobiberite. Čim pirinač provri, umutite jaja sa kiselim mlekom, dodajte seckani peršun i sirće i celu smesu dodajte pirinču. Pustite da se kuva oko 8 minuta, mešajući.

Isecite teletinu (bez masnoće) na komade, paradajz na komade, luk na sitno. Stavite teletinu da se dinsta sa malo ulja i vode. Kada pobeli, dodajte luk i paradajz, zatim alevu papriku i biber, kao i cele ljute paprike. Dodajte još malo ulja i soli.

Posle nekog vremena dodajte crno vino zajedno sa 1/2 šolje vrele vode i ostavite da se krčka dok se meso ne skuva, povremeno mešajući.

Kebap od teletine sa vinom poslužite preko kanapea od pirinča ili sa kuglom pirinča sa strane.

Ako vam se dopada ovaj kebap od teletine, obavezno isprobajte naše recepte za tas kebap ili ovaj drusani kebap.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: