Način pripreme
Potopite pirinač u hladnu vodu na 1/2 sata i ocedite ga. Stavite da se kuva u loncu na šporetu, posolite i pobiberite. Čim pirinač provri, umutite jaja sa kiselim mlekom, dodajte seckani peršun i sirće i celu smesu dodajte pirinču. Pustite da se kuva oko 8 minuta, mešajući.
Isecite teletinu (bez masnoće) na komade, paradajz na komade, luk na sitno. Stavite teletinu da se dinsta sa malo ulja i vode. Kada pobeli, dodajte luk i paradajz, zatim alevu papriku i biber, kao i cele ljute paprike. Dodajte još malo ulja i soli.
Posle nekog vremena dodajte crno vino zajedno sa 1/2 šolje vrele vode i ostavite da se krčka dok se meso ne skuva, povremeno mešajući.
Kebap od teletine sa vinom poslužite preko kanapea od pirinča ili sa kuglom pirinča sa strane.
Ako vam se dopada ovaj kebap od teletine, obavezno isprobajte naše recepte za tas kebap ili ovaj drusani kebap.