Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Aromatični brancin u rerni sa hrskavom koricom

Aromatični brancin u rerni sa hrskavom koricom

Nashata KuhnyaNashata Kuhnya
Početnik
8530
Aromatični brancin u rerni sa hrskavom koricom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ako ne znate kako da pripremite zaista ukusnu ribu, evo kako da pripremite najukusnijeg brancina u rerni"

Potrebni sastojci

  • brancin - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • ruzmarin
  • himalajska so
  • mešavina začina
  • origano
  • ljuta aleva paprika
  • majčina dušica
  • korijander
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa čišćenjem ribe, koju stavljamo na stranu kada je gotova.

Očistimo čenove belog luka i sečemo ih na kolutove, kao i paradajz. Isečemo limun na dve polovine.

Nastavljamo sa aromatiziranjem ribe, posipanjem soli i mešavine začina po dasci ili tanjiru. Iscedimo i limun, a ako ima semenki, uklonimo ih.

Već opranu ribu dobro osušimo i stavimo na začine. Dobro je pokrijemo začinima sa obe strane.

Ribu počinjemo da punimo tako što prvo stavimo kriške belog luka, 3-4 kriške paradajza, 2-3 grančice ruzmarina i još malo belog luka. Po unutrašnjosti ribe rasporedimo ostatak začina.

U ribu stavimo malo maslinovog ulja, pa u nju, kao i po koži, posipamo još malo začina.

Stavljamo ribu u nauljeni pleh i spremni smo za rernu.

Pokrijemo pleh aluminijumskom folijom i pečemo brancina u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Posle 30-ak minuta skinemo foliju i vratimo pleh u rernu da koža ribe dobije prijatnu preplanulost. Nakon još 15-20 minuta, riba je gotova.

Pogledajte i koji su najbolji prilozi za ribu i saznajte zašto je dobro češće jesti brancina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: