Način pripreme
Počinjemo sa ribom tako što filete isečemo na odgovarajuće komade i začinimo solju i biberom sa svih strana. Ostavljamo po strani da se dobro začini riba.
Za to vreme pripremamo tartar sos, kao što ćemo prvo napraviti domaći majonez: umutimo blenderom 3 žumanca sa 1 kašikom sirćeta, 1 kašikom senfa i postepeno dodajemo ulje uz neprekidno mućenje blenderom na velikoj brzini.
Začinimo solju i biberom, dodajemo 1 kašičicu Vorčersteršir sosa u majonez, sitno iseckane kisele krastavce, kapare i vrhove mirođije (može i suve). Ostavite sos u frižideru da se ohladi.
Za pohovanje, u posudi pomešamo suve sastojke, dodajemo belance i pivo i promešamo.
Svaki komad ribe prvo lagano uvaljajamo u brašno, dobro utapkamo, a zatim umočimo u smesu za pohvanje.
Pohovanu ribu pržimo nekoliko minuta na dobro zagrejanom ulju, okrećući je. Ocedimo na kuhinjskom papiru i poslužimo sa tartarom.
Pohovanu belu ribu sa tartar sosom serviramo sa limunom i pomfritom.
Prijatno!
Pogledajte i koja riba je pogodna za pohovanje.