Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Indijski probiotički napitak Kandži

Indijski probiotički napitak Kandži

Miss TastyMiss Tasty
Inovator
154753
Indijski probiotički napitak Kandži2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Pije se kao indijski probiotički napitak, kandži, a komadići fermentisane cvekle mogu se koristiti kao prilog za šavarmu ili da se jedu kao turšija."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 3 komada
  • himalajska so - 2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • seme slačice - 2 kašičice
  • voda - filtrirana ili izvorska
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Potrebne su vam 2 staklene tegle, po oko litar.

Cveklu operite i oljuštite, isecite na srednje komade i podelite u dve tegle od po 1 litar. U svaku teglu stavite po kašiku soli, semenke slačice i ljutu alevu papriku i ravnomerno podelite između dve tegle.

Ako koristite teglu od dva litra, ovo odvajanje nije neophodno, ali imajte na umu da će kasnije biti to teško čuvati u frižideru.

Zatim dodajte vodu na ivice tegli.

Grla tegli prekrijte gazom i ostavite na kuhinjskom pultu da fermentiraju nekoliko dana, svakodnevno mešajući.

Od fermentacije počinje da miriše blago kiselo kao turšija/kiseli kupus.

Nakon fermentacije, probiotički napitak od cvekle se čuva u frižideru.

Pije se kao indijski probiotički napitak Kandži, a komadići fermentisane cvekle mogu se koristiti kao prilog za šavarmu ili da se jedu kao turšija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: